מחפשים טופס העברת בעלות רכב פרטי? הכנסו עכשיו והורידו את הטופס בPDF. טופס העברת בעלות רכב פרטי להורדה קלה וישירה לטלפון ולמחשב.
העברת בעלות היא שלב קריטי ברכישת רכב משומש. שימו לב ובדקו היטב את רישיון הרכב כדי לוודא שכל פרט תואם לרכב שאתם קונים, ושהמוכר הוא אכן הבעלים של הרכב.
לחץ כאן לדילוג להורדת טופס העברת בעלות לרכב פרטי
העברת בעלות על רכב יכולה להתבצע בכל סניף דואר המחובר למערכת המחשוב של לשכת הרישוי. יש להציג את רישיון הרכב העדכני וכן תעודות זהות של הקונה והמוכר ולשלם אגרה.
במידה ורישיון הרכב תקף ואין עיקול או עיקול על הרכב, יירשם החלפת בעלות במקום.
שווה בדיקה: רכבים מומלצים לצעירים 2021
טופס העברת בעלות רכב פרטי להורדה PDF
להורדה יש ללחוץ על הכפתור למטה. לברר כיצד להעביר בעלות על רכב ולעדכן את רישום הרכב. אתה יכול להעביר בעלות על כלי רכב בבעלות פרטית באתר האינטרנט הראשי של-mygov , אם אתה עומד בתנאים.
לחץ כאן להורדה טופס העברת בעלות רכב פרטי
לא כל השעבודים מופיעים במערכת המחשוב משרד התחבורה (משרד התחבורה והבטיחות בדרכים), וייתכן שמחשב סניף הדואר מתיר העברת בעלות למרות שיש שעבוד על הרכב. החובה לבדוק אם לרכב יש עיקול או עיקול כלשהו חלה על הקונה בלבד, ואינה באחריות משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ולא של רשות הדואר. אנו ממליצים בחום לפני קניית הרכב לבדוק שהוא נקי מכל שעבוד או עיקול מול רשם המשכונות במשרד המשפטים (משרד המשפטים), הסמכות הרלוונטית במקרים אלו.
ניתן לבצע העברת בעלות בלשכת הרישוי עבור הדברים הבאים:
- נכה זכאי לתשלום הנכה
- רכב שעבר בירושה
- רכב דיפלומטי או של האו"ם
- אוטובוס – העברת הבעלות מתבצעת באמצעות המפקח על התעבורה במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים
- רכב סיור
- רכב מדברי
- קטין
- תייר
- מנהל עיזבון
- כתוצאה מפסיקת בית המשפט
- רכב ללא "טסט" שנתי
העברת הבעלות יכולה להתבצע על ידי גורם אחר המחזיק בייפוי כוח.
על אדם פרטי לחתום על טופס ייפוי הכוח המצורף לרישיון הרכב החדש. יש להציג זאת יחד עם תעודות הזהות בפועל של בעל מיופה הכוח, הקונה והמוכר. ניתן לקבל את טופס ייפוי הכוח גם בסניף הדואר. תאגיד או חברה חייבים לקבל את ייפוי הכוח המאושר על ידי עורך דין.
חובת רישום שינוי בעלות חלה על המוכר; לכן, איננו ממליצים שהמוכר ייתן את רישיון הרכב לקונה תוך הסתמכות על הקונה שיבצע העברת בעלות. תשלום דמי ההעברה חל בדרך כלל על הקונה, אם כי זוהי החלטה משותפת בין הקונה למוכר.
יש לרשום שינוי בעלות תוך 15 יום ממועד המכירה. עד לסיום העברת הבעלות, הרכב נשאר רשום על שם הבעלים הקודם, שימשיך לקבל כרטיסים, קנסות וצרופות. לפיכך, מומלץ לבצע העברת בעלות בטרם יקבל הרוכש את הרכב.
העברת בעלות על רכב מנפטר:
- על מנת לשנות את הבעלות על רכבו של נפטר יש לקבל צוואה מבית המשפט המראה מי זכאי לרשת את הרכב, ובכך לגשת למישרד הרישוי להעברת הבעלות. (מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין).
- אם בן הזוג מעוניין להיות הבעלים החדש: על בן הזוג להגיע למשרד היירשוי עם המסמכים הבאים:
- רישיון רכב
- תעודת פטירה
- תעודת זהות וספח
- הצהרה חתומה על ידי עורך דין לפיה הם בני הזוג היחידים והבעלות על הרכב לא הוקצתה לאף אחד אחר.
גם בעל הרכב הנוכחי וגם מי שאליו מועברת הבעלות חייבים לפנות יחדיו לדואר ישראל המחובר לרשת לשכת הרישוי על מנת להעביר את הבעלות על הרכב , עם כל המסמכים הנדרשים
תשלום מס ההעברה הינו באחריות המוכר וישולם תוך שישים (60) יום ממועד ביצוע שטר ההובלה